Temps de lectura:2 Minut(s), 19 Segon(s)

El proper 15 de desembre el Tió arribarà a la llar d’infants. Els petits ja estàn impacients per veure quines sorpreses els hi esperen el proper dia 22 de desembre en què el faràn cagar.

¿Coneixeu la llegenda del Caga tió? Fa dos mil i … uns quants anys va nèixer el nen Jesús en un poblet molt petit que es deia Betlem.

Els àngels van anar a anunciar per tot el món la gran maravella que havia succeït. Llavors tots els pastors van decidir portar-li un regal: l’amo del ramat li va portar una ovella, el pastor més gran un pa, un altre un formatge… I així tots, un darrera l’altra.

Però hi havia un rabadà jovenet que no tenia res i que també volia portar-li alguna cosa al nen Jesús. Així que va agafar un tronc ben gros que hi havia prop de la seva cabana, se’l va carregar a l’esquena i camina que caminaràs va baixar de la muntanya fins arribar davant del pessebre.

– Oh! Sant Josep… – va dir el rabadà – Et porto aquest tió perquè no tingueu fred.

I més content un gínjol va tornar cap a la seva cabana, però…

Oh! Com podia ser? Allà a la vora del foc tornava a haver-hi el seu tió!

Així que el va agafar, se’l va tornar a carregar a l’esquena i una altra vegada va portar aquell tronc d’arbre tan gran al Portal de Betlem. I després se’n va tornar cap a casa.

Oi! Que cansat que estava! Tant caminar i amb tanta càrrega, muntanya amunt i avall!

Per fi va arribar a casa.

Així que va obrir la porta… renoi! Com és posible? Qui podia haver-li tornat a prendre al nen Jesús el seu regal que tant li havia costat de portar! Mira que n’hi han que són caradures!!

Així que tot i que estava rebentat de tant caminar amb el tió al damunt, el va tornar a agafar amb la intenció de tornar-li a portar…però com que ja estava esgotat a la tercera passa es va entrebancar i va caure. El tió va  picar un cop molt fort a terra i vet aquí que llavors es va produïr el miracle…

Del tió van començar a rajar tot tipus de llaminadures i de menjar.

El rabadà no s’ho podia creure…

I a partir d’aquell dia tots els Nadals, a totes les cases on hi ha un nen o nena que fa bondat, hi va a trucar a la porta un tió, un d’aquests màgics que quant sent la cançó del “caga tió” no pot resistir-se i omple d’alegria i rialles totes les llars.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post La tardor al pati
Next post Les noves tecnologies en nens y adolescents

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *