La crisi provocada per la Covid-19 ens té molt amoïnats, i a les famílies del Rodó ens preocupa especialment com pot afectar als nostres infants. Com incideixen les mesures de la pandèmia en la seva etapa educativa? Des de l’AFA vam pensar que era un tema no només interessant, sinó molt necessari, i vam buscar les persones que millor ens ho podien explicar: en Josep Arregui i l’Albert Pons, d’Emobrain Learning, ens van exposar el passat dimarts tota una sèrie de qüestions que havíem de tenir en compte en un moment com aquest.
Ells ho tenien molt clar: les costums que s’estan generant ara no han de perpetuar-se, han d’emmarcar-se exclusivament dins la pandèmia. Els infants s’adapten a tot, és cert, però això no ha de servir d’excusa per a fixar dinàmiques que, fora d’aquesta extraordinària situació, no s’ajusten a les seves necessitats, als seus ritmes.
Aquestes mesures, ens deien, afecten a tres nivells: emocional; cognitiu/sensorial/neurològic; i motriu/ambiental/espacial. Les llars d’infants fan tot el possible per esmorteir aquests efectes, però el seu marge d’actuació és limitat. És per això que en Josep i l’Albert ens convidaven a compensar l’empobriment de l’aprenentatge revertint la situació a casa. Deixeu-los que embrutin el bany, que corrin pel passadís, que explorin a través del gust i del tacte, oferiu-los amplitud de materials, ens proposaven. Mantingueu viva la seva curiositat, les seves ganes d’aprendre, la seva perseverança.
Sens dubte, en Josep i l’Albert van deixar grans consells, grans idees i un aprenentatge excel·lent per a animar-nos a mantenir a casa la cultura educativa que creen les escoles. Moltíssimes gràcies als professionals d’Emobrain Learning. Moltíssimes, gràcies, Josep i Albert!