30 anys de l’Aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants

fundacio vicky bernadet

El curs passat la Junta de l’AMPA, va organitzar una taller per famílies sobre “La prevenció de les relacions abusives”a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet.

Temps de lectura:1 Minut(s), 41 Segon(s)

El passat 20 de novembre va fer 30 anys de l’aprovació de la Convenció dels Drets els Infants per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides.

Amb aquest motiu recordem que , relacionat amb els drets dels infants, el Curs passat la Junta de l’AMPA, va organitzar una taller per famílies  sobre “La prevenció de les relacions abusives”a càrrec de la Fundació Vicki Bernadet. Es podria haver dubtat que aquesta fos una proposta adient a tractar en aquests moments, atesa les edats de les criatures,  ja que de tant agosarada podria haver semblat fins i tot inadequada,  però un cop finalitzat el taller, vam tenir el convenciment que va ser una bona decisió. Més que bona, indispensable.

El taller es va centrar en la “prevenció”, en el significat més ample d’aquesta paraula. Definició de prevenció: “mesura o disposició que es pren de manera anticipada per evitar que tingui lloc una cosa considerada negativa”.

El moment és ara. La informació que vam rebre en el taller és útil precisament perquè ens estem anticipant. És el moment de canviar pautes d’educació, precisament en aquestes edats inicials.

Recordant , reflexionant i transcrivint dels apunts escrits durant el taller, tenim la sensació que vam rebre un manual per educar als nostres infants en L’AUTOCONFIANÇA. I que tots els consells no només estaven avesats a evitar relacions abusives en l’àmbit íntim o sexual, també son un antídot eficaç contra l’assetjament digital, laboral, escolar, bulling, stalking i tot tipus d’assetjament moral.

Tots coneixem casos d’adolescents que, sense caure en situacions tan extremes com les que es van anomenar  preocupen als progenitors i, aquests, reaccionen com ho faríem la majoria de nosaltres, aconsellant, sermonejant: “has de confiar amb tu”…”tingues personalitat”, “fes-te valer”, “no ho veus que s’estan aprofitant de tu”, etz.. Tot amb bona intenció. Però Vicki Bernadet ens va demostrar que potser ja és massa tard. La personalitat i la seguretat en un mateix es desenvolupa a l’etapa infantil.

GRÀCIES, VICKI!!

Happy
Happy
100 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
el pollet es fa gallineta Previous post Creixem a la NATURA / 6 – Fins aviat gallineta
una pausa inesperada Next post UNA PAUSA INESPERADA , MOLTS RECORDS I UN GRAN DESIG DE SALUT I RETROBAMENT

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

One thought on “30 anys de l’Aprovació de la Convenció dels Drets dels Infants

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *