Menús març 2021


Entenem l’alimentació dels infants com un fet de cabdal importància social i sanitària, tan per les necessitats del propi creixement com pel paper preventiu que té per protegir i promoure la salut.
Tractem l’alimentació des d’una doble vessant: dietètica, és a dir referida a què mengem i educativa, com ho mengem.
Una alimentació de nutrients equilibrats amb proteïnes, calci, sucres…,necessaris per poder créixer física i mentalment. I una alimentació relacional, emocional intel·lectual i d’aprenentatge. Com també cultural, amb rituals, llenguatges gestuals, actitudinals i verbals.
Quan l’infant menja, no només està assaborint els aliments, sinó tot allò que el menjar significa per ell en termes de familiaritat, en termes de sentiments, d’emocions i en termes relacionals, per tant el moment de l’àpat l’entenem com un moment de plaer per l’infant i de relació entre aquest , els companys i l’adult de referència.
En referència a la quantitat de menjar hi ha moltes variables: ens adaptem a l’edat, la constitució física, els preferències dels aliments… de cada infant cercant el plaer i l’evolució de cadascú.
L’ infant com a ésser humà té la capacitat de saber quan no vol menjar més i a totes les persones hi ha certs aliments que ens creen males sensacions, és una qüestió que tenim en compte, respectem i la valorem en cada circumstància; el fet que l’estona del dinar sigui una continuïtat de la jornada ens ajuda a conèixer si és real la demanda que ens fa o és una manera de mostrar-nos algun neguit que provarem de descobrir.
El servei de menjador està gestionat per l’AMPA . Disposem de cuina pròpia i oferim menús adaptats a les necessitats de cada infant. Donem continuïtat als costums de criança de cada família. Utilitzem productes ecològics i verdures i peix fresc. Durant l’estona del dinar els infants segueixen amb la seva tutora i amb personal de suport educatiu.
Tots els infants dinen a la seva aula a les 12 del migdia i dormen a l’habitació situada dins l’aula. Durant l’estona del dinar, la ràtio és de 3 infants per educadora.
Respectem la necessitat de son de cada infant ja sigui a mig matí com durant l’estona de la migdiada. No els despertem; cadascú s’integra a l’activitat de l’aula quan acaba el son.