Temps de lectura:1 Minut(s), 36 Segon(s)

AL RODÓ, a partir del projecte CREIXEM A LA NATURA , que treballem conjuntament amb les famílies, donem valor a l’entorn natural i l’activitat espontània dels infants en aquest entorn que utilitzem com a context fonamental per al desenvolupament motor, sensorial, emocional, social, ètic i estètic dels infants.

Conseqüentment donem valor a la riquesa dels materials naturals “pobres” (cost zero) i que els infants redescobreixen continuament: floretes, fulles seques, pedretes, sorra, bestioles, fang, aigua…

En aquest sentit fomentem que es sentin satisfets per com juguen més que per allò que posseeixen. Entenem que aquest principi enriqueix el veritable benestar.

Fa unes setmanes vam rebre la visita dels voluntaris de l’Agrupació de Defensa Forestal. L’ADF 249 PUIGMADRONA-OLORDA  es la responsable de vigilar la part de la serra de Collserola que transcorre entre Puigmadrona (El Papiol) i Olorda (Molins de Rei). A més de explicar-nos la importància de tenir cura del bosc i quina és la feina dels voluntaris ens van portar troncs que tindran diverses utilitats a l’Escola. La primera d’elles va ser aprendre que podiem saber els anys que ha viscut un arbre, a partir del recompte dels anells de creixement. concèntrics visibles en els talls transversals dels troncs.

Una altra utilitat ha estat utilitzar els troncs per fer taules i cadires exteriors i per reparar alguns dels jocs de fusta que formen part del patí. D’això es van encarregar alguns pares i mares en la Jornada de bricolatge d’engunay organitzada per l’AMPA.

El majoria de racons de jocs i aprenentatge del patí ja són de materials naturals. Però també a l’interior de les aules, les noves estructures de psicomotricitat  i joguines són de fusta i de materials no procesats.

Els espais i els material naturals estiulen la il·limitada IMAGINACIÓ dels infants i serveixen com a mitjà de la inventiva i la creativitat observable en gairebé qualsevol grup d’infants que juga en un escenari natural.


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Sortida familiar a l’Auditori
Next post Creixem a la NATURA / 3 – el pollet

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *