Temps de lectura:3 Minut(s), 3 Segon(s)

CREIXEM AMB LA NATURA

Aquest projecte parteix de donar valor a l’entorn natural i l’activitat espontània dels infants a l’aire lliure i també potenciar activitats dirigides a conèixer, respectar, protegir i gaudir junts. Al mes de novembre el pare de la Èlia, que treballa de jardiner, ens va portar 4 plantes molt ben cuidades , ens va ensenyar com plantar-les i ens va explicar què havíem de fer per ajudar-les a créxer .

Ens va fer adonar que hi havia plantes que no estaven gaire respectades i per això ens va explicar que sobretot no les havíem de trepitjar, ni arrancar-ne cap brot. També ens va dir que a vegades també tenien set i que per això calia regar-les (sobretot quan feia dies que no plovia,) . Ens va dir també que,a les plantes també els agradava sentir que les mirem, les toquem suaument, les olorem…perquè és la manera que tenen de sentir-se estimades.

El divendres 18 de gener, el pare i l’avi de la Thais ens van portar un nectariner i el van plantar al jardí perquè poguéssim anar observant-lo i cuidant per ajudar-lo a créixer. Per plantar-lo el va ajudar el pare de la Èlia que és jardiner.

Al febrer al jardí apareix el color groc:

LA MIMOSA FLOREIX.…I EL LLIMONER JA TÉ LLIMONES!!

La Berta ens fa saber que ha vist llimones.

La Blanca també les ha descobert…I l’Anna, la Berta i la Laia… les estan observant de prop.

I després de collir les llimones…les mirem, toquem, olorem, tastem…

… DESPRÉS DE LA FIRA….PLANTEM!!

El dijous 7 de febrer,vam plantar les plantes que havien portat els nens/esamb l’ajut de l’ Anna, la jardinera, i els nens de P5 de l’escola l’Alzina; Una activitat delicada que demana la màxima concentració.

A finals de febrer plantem patates i maduixeres que l’avi de l’Èric ens ha portat. Escoltant , observant cada acció, gaudint de cada moment…

A començaments de març…floreix el prunus l’espigol i les margarides…gaudim
de més olors, colors, textures…sensacions!
Els ocells han arribat, ja és primavera! Quan hem tornat de vacances, a
començaments d’abril a l’entrada havia tornat el color lila de l’anglesina …
…i de l’espígol…La Tais, el Cesc i la Carla han descobert que les
maduixeres comencen a florir.(3 d’abril )

ELS MÉS PETITS “TASTEN” LA PRIMAVERA…!!

El jardí de l’escola és un espai que forma part de la vida quotidiana dels nens. Ara que tots ja han madurat molt més i són capaços d’aguantar-se drets i caminar, el jardí ha pres una altra perspectiva que els permet descobrir i gaudir-ne des de tots els angles. Exploren els parterres utilitzant tots els sentits descobrint olors,textures, colors… explorant, coneixent i descobrint els petits detalls de les flors, les plantes aromàtiques, la terra, els cargols…fixant la mirada sobre la natura que tenen a prop i gaudint dels petits detalls. Observar, tocar i olorar les flors, les plantes i els elements naturals que tenen al seu abast els aporta el coneixement bàsic sobre l’entorn pròxim i ens dóna peu a treballar pautes i hàbits de comportament com el respecte i l’estimació pel jardí. L’exploració del jardí permet als nens, a partirde la seva acció i interacció amb l’entorn, construir interpretacions sobre la realitat que perceben, fer-se preguntes i busca respostes com faria qualsevol científic. Fomentem que a partir de les troballesinesperades i sorprenents, coneguin el medi natural, abans que els referents virtuals.

La Júlia ha trobat un cargol!!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Carnestoltes
Next post Jornada de portes obertes – 29 d’abril

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *