Les instalacions

ENTORN PRIVILEGIAT

Partim d’un edifici integrat al jardí on el terreny crea estructures que el converteixen en L’AMBIENT PRIVILEGIAT D’ACTIVITAT A L’AIRE LLIURE, imprevisible, sempre diferent i extremadament ric.

Sin título

La  construcció  convida a un intercanvi de mirades entre el que passa a dins i a fora: esta inspirat en la idea de continuïtat entre  l’entorn natural i social, un ambient que relaciona l’escola amb el món exterior a través de la cultura i la natura, per això totes les aules tenen sortida directa al jardí.

foto2

Adaptem l’ambient i adaptem els espais i els equipaments perquè entenem la llar com un espai dinàmic i canviant que es transforma i s’adapta a les necessitats dels qui l’habiten.

Per això utilitzem tots els espais , per a l’acció educativa amb els infants: l’entrada, el passadís, 2 aules per a infants de 1 a 2 anys , 2 dormitoris,2 aules per a infants de 2 a 3 anys,1 sala d’usos múltiples i el jardí.

ELS GRUPS D’INFANTS DE 1 A 2 ANYS

Utilitzen l’aula com espai on realitzar la majoria d’activitats  també per dinar, i dormen a l’estança que forma part de la mateixa l’aula.

El fet que totes les aules es comuniquin interiorment, facilita la comunicació amb l’altre grup d’infants descobrint i utilitzant un altre espai però respectant la decisió dels infants de quedar-se a la seva aula .

Aquests grups utilitzen també la sala d’usos múltiples algunes matins sobretot perquè és un espai que permet oferir propostes de joc basat en el moviment lliure.

Sin título4

Sin título3

ELS GRUPS D’INFANTS DE 2 A 3 ANYS

Utilitzen l’aula com espai on realitzar la majoria d’activitats però els oferim també propostes en altres espais. El fet que totes les aules es comuniquin interiorment, facilita la comunicació amb l’altre grup d’infants descobrint i utilitzant un altre espai però respectant la decisió dels infants de quedar-se a la seva aula.

Organitzem estones de desdoblament dels grups, per atendre més temps individualment a cada infant, per arribar a tothom, dissenyant propostes d’activitat en petit grup (taller de plàstica, de música, de moviment lliure, de joc simbòlic…), utilitzant la sala d’usos múltiples. L’altra meitat del grup està a l’aula amb diferents propostes de joc simbòlic, a l’entrada (Projecte Nascuts per llegir) o al jardí.

 EL PASSADÍS

No és un espai entès només com de pas, la documentació, les fotografies, els panells…ens parlen de les experiències viscudes i són instruments per fer la reflexió compartida.

Sin título5

L’ENTRADA

és un espai de benvinguda, d’encontre, d’espera i de pas però també l’utilitzem com espai per mirar llibres, mirar contes, escoltar música…en petit grup. Les famílies també la utilitzen per explicar o mirar un conte al costat del seu fill ;  oferim servei de préstec perquè puguin explicar el conte a casa.

Sin título6